Norge

En ny undervannsrestaurants åpning i Norge kan bli Europas mest fantastiske matopplevelse

Snart kan du vin og spise på bunnen av havet. Norske arkitekter Snøhetta har spektakulære planer for det sørligste punktet i Norges kystlinje, nær landsbyen Båly.

Europas første undervannsrestaurant, med et 36 fot bredt panoramavindu, forventes å åpne her innen 2019. Bygningen på tre nivåer vil være opptil 100 gjester.

En inngang over havnivået tar deg til et garderobeskap, før du passerer den separate champagnebaren. I restaurantområdet, fem meter under vannflaten, er to lange spisebord og flere mindre bord plassert foran den flotte utsikten.

Besøkende kan forvente å nyte delikatesser fra sjøen, da ambisjonen med menyen og arkitekturen er å informere om områdets marine biologiske mangfold.

Arkitekter ligner det med en “nedsunket periskop”, med meter tykke betongvegger for å stå presset fra de tøffe havforholdene.

Rune Grasdal er ledende arkitekt på prosjektet. Han forklarer at stedet er utformet slik at folk skal føle seg trygge og ikke klaustrofobiske.

“Det burde være en spennende opplevelse, men folk skal også føle seg trygge når de sitter der nede,” sier han til CNN.

Bygningen vil også fungere som et forskningssenter, hvor tverrfaglige lag skal studere marine biologi og fiskeadferd.
Snøhetta har fått en imponerende rekord for å designe landemerker. Arkitektfirmaet er kjent for National Opera og Ballet og Bibliotheca Alexandrina i Egypt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *